Koperen Nokvorst - Smienk Nok

Koperen nokvorsten zijn al enige tijd op de markt. Er is gestreefd naar perfectie in vormgeving en techniek, maar veel systemen laten te wensen over. Dat is in het nadeel van de kritische afnemer.

De koperen Smienk Nok brengt daar verandering in: lichter werk, minder stappen, eenvoudig stelwerk en te plaatsen door iedere rietdekker.

 

Gemak dient de afnemer

Op afstand ziet de koperen nok er nagenoeg hetzelfde uit als de aardewerken nok. Een perfecte imitatie met traditionele apenkont. Met de onderstaande gemakken, dienen we elke afnemer.

  • In de werkplaats gemonteerde lengtes kunnen direct op de rieten eindafwerking worden gelegd, zonder ondervullen of lattenwerk.
  • Het verbinden van de lengtes en het vastschroeven aan het dak is de enige arbeid die verricht moet worden.
  • Monteren met binddraad is verleden tijd. Door het vastschroeven met lange gegalvaniseerde houtschroeven, wordt er 100% stevigheid geboden. De schroefkop is onzichtbaar vanaf het maaiveld.

Deze prefab methode en het eenvoudige paswerk zorgen voor een veel strakkere daklijn, is minder arbeidsintensief en door iedere rietdekker in de praktijk te brengen. Levering uit voorraad is mogelijk.

Koperen gaasdelen

Onder de nokvorst kunnen koperen gaasdelen worden mee geschroefd. Dat geeft de oxidatie bescherming en houdt de vogels op afstand, op de bovenste rietlaag.

 

Speciale afwerkdelen

Eenheid siert de nok. Door speciale afwerkdelen, speciaal ontwikkeld voor de Smienk Nok, stralen alle elementen in, op en aan de rieten kap eenheid uit.

 

Bliksem afleidingssysteem

De koperen Smienk Nok rietvorst kan worden uitgerust met een bliksem afleidingssysteem. Dat zorgt ervoor dat de nokvorst nauwelijks wordt aangetast, omdat de vorst zelf grotendeels als geleider functioneert.

 

“De nok is tevens leverbaar in materialen als aluminium en zink en kan gegalvaniseerd, gecoat en gemoffeld worden uitgevoerd.”

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Productvoordelen van de Koperen Smienk Nok

Uiteraard behoud de Koperen Smienk Nok de reeds bekende productvoordelen.

  • Duurzaam, de nokvorst overleefd het riet met gemak en kan hergebruikt worden bij reparatie of vervanging van het riet.
  • Beschermd tegen mossen, algen en schimmels.
  • Minder onderhoud nodig.
  • Uitstekende ventilatie onder de nok.
  • Minder montage uren.
  • Minder belastend voor de kap.
  • Verantwoorder voor de rietdekker.
197105_262154233907145_379135065_n

Vrijblijvend contact

Meer informatie over de koperen Smienk Nok? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

194