Goedkoper in loodzware zinkwerken

Klaas de Bruin B.V. kan zeggen dat ze dagelijks bezig zijn met het uitvoeren van ambachtelijk werk. Klaas de Bruin B.V. is specialist als het gaat om koperwerk, loodwerk en zinkwerk. Sinds 2011 voeren zij met een enthousiast team de meest uiteenlopende werkzaamheden uit als het gaat om dak- en gevelbekleding.

Zinkwerk

Zink is erg populair vanwege de lange levensduur. Zink wordt o.a. gebruikt voor dakgoten, hemelwaterafvoeren, afdeklijsten, maar ook voor het bekleden van dakkapellen, daken en gevels. Voor het plaatsen en verwerken van zinkwerk is veel expertise nodig. Klaas de Bruin werkt uitsluitend met specialisten die zorgen voor een hoogwaardige afwerking.

Naast het standaard naturel zink (Walsblank) zijn er ook gepatineerde zinksoorten met verschillende kleurstellingen. Een architect kan met zink verschillende stijlen creëren.

Reparaties aan zinkwerk kunnen vrij eenvoudig en snel uitgevoerd worden.

DSC_1056

Koperwerk

Koper is een duur materiaal, maar ook een duurzaam materiaal. Koper kan een mensenleven lang meegaan, tenzij goed gemonteerd en onderhouden. Koper is een edeler metaal en beter bestand tegen invloeden van andere materialen, waardoor het verwerken van koperwerk simpelweg eenvoudiger is.

Koperwerk zie je veelal terug bij monumentale panden, kerken en villa’s met riet gedekte daken.

Zo levert Klaas de Bruin ook de koperen Smienk Nok voor rietdekkers.

DSC_0298 2

Loodwerk

Loodwerk is een belangrijk onderdeel als het gaat om dak- en gevelbekleding. Lood is vele malen zachter dan zink of koper. Lood wordt veelal gebruik bij aansluitingen van o.a. pannendaken en schoorstenen. Loodwerk is goed vormwerk en daarom uitermate geschikt voor detailwerk. Om deze reden zie je voor loodwerk terug in monumentale panden en kerktorens.

Het is raadzaam om loodwerk regelmatig te controleren en waar nodig te laten repareren of vervangen. Zo voorkom je lekkage door versleten lood.

P5080007

Vrijblijvend contact

Laat u vrijblijvend informeren, ook als het gaat om maatwerk.

188